2018. április 23., hétfő

Zombie Apokalipszis Book tag

Szeretem az érdekes book tageket, így mikor Gothic01, a Goodbye Agony bloggerinája kihívott, nem volt kérdés, hogy kitöltöm-e. Az ő bejegyzését ITT olvashatjátok. Különösen tetszett, hogy ez egy spontán alakuló, kreatív book tag, aminél a dilemmát csak az okozta, hogy melyik legyen az a tíz könyv, ami alapot ad a tag kitöltéséhez.

Túlélési útmutató a taghez:

Végy a polcodról tíz random könyvet, majd írd fel a tíz szempontot cetlikre, hajtogasd össze, és valamiben (bögre, kalap, stb.) keverd össze őket. Húzz ki egy-egy cetlit mindegyik könyvhöz, aztán csapd fel a könyvet véletlenszerűen valahol. Amelyik szereplőre elsőként vándorol a tekinteted, az lesz az adott szempontra a válasz. Végezetül jó csapat építést, és a láncfűrészek istene legyen veletek!



1. Az első ember, aki meghal 

Tamlin
(Sarah J. Maas: A ​Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

 Az egyik legnagyobb varázserővel rendelkező főtündér esik ki először. Sajnálom őt, mert a karakterét nagyon megszerettem, de ilyen az élet. Elvégre a legerősebbet kell először hatástalanítani. A zombik tudnak valamit.


2. Akit kibuktatsz, hogy elmenekülj a zombik elől


Meggie Corbyn
(Anne Bishop: Vörös betűkkel)

Ej, szegény Meggie rosszkor voltál, rossz helyen, és úgy látszik, hogy Simon sem volt ott, hogy megmentsen. Kedvellek, de valahogy meg kellett úsznom, nem lennék túl megnyerő zombiként.


3. Az első, aki zombivá változik

 
Ambrose Young
(Amy Harmon: Arctalan szerelem)

Hm... Kérdés: Afganisztán után vagy Afganisztán előtt? Ha utóbbi, akkor élve se nagyon különböztél egy zombitól. Sajnos Fern most nem volt ott, hogy felrázzon.


4. Aki téged buktat ki, hogy elmeneküljön a zombik elől

 
Eleanor Douglas
(Rainbow Rowell: Eleanor és Park)

Szép mondhatom! Pedig, csajszi, nagyon kedveltelek, de mégis elárultál. De várj, mert biztosan megtalállak, nem menekülhetsz a bosszúm elől! :D


5. A csapat idiótája


 
William R. Conrey
(Vivien Holloway: Mechanikus farkas)
Will, téged ugyan idiótának nem mondanálak, de talán egyeseknek idiótának tűnhetsz a tapasztalatlanságod miatt. Én azért kedvellek.

6. A csapat agya 


Chester
(On Sai: Scar)
Jobbat ki se húzhattam volna erre a szempontra. Chester a Scar egyik legnagyobb zsenije, talán Lucy vetekszik egyedül vele. Viszont a császárom jó sakkjátékos, ami jó irányítóvá teszi. Tökéletes a csapat agyának.


7. Az ügyeletes orvos

 
 Rion Raas
(Raana Raas: Az ogfák vöröse)

A matematikus orvossá lépett elő. Hát... azt hiszem, a csapat aggódhat a szakszerű ellátás miatt, mert a matematikai tételek nem varrnak össze vágásokat, stb. Nem túl jó kilátások.


8. A fegyverszakértő


 Róka (Danai Kristóf)
(Felkai Ádám: Para körút)

Róka kitűnő választás erre a posztra, elvégre egy bérgyilkos hálózat helyi irodájának feje. a fegyverek nem okoznak neki gondot, mondhatni a kisujjában vannak. Határozott, és képes elvenni mástól, amit akar. Fegyverben nem lesz hiány. Végre valami jó hír!


9. A harcos


Jax
(Ian Tregillis: Géplélek)

A csapat legjobb harcosa egy automaton, egy gép. Ő talán még Rókánál is értékesebb szövetséges, mert nem válhat zombivá. Talán nyerhet a csapat általa.


10. A csapatkapitány

 
Sigrud
(Robert Jackson Bennett: Csodák városa)

Tökéletes társ Róka és Jax mellé. Ha ő a csapatban van, akcióban és zombihullásban nem lesz hiány, és a győzelem majdnem garantált, hacsak nem lép közbe egy mindent tönkretevő, pusztítani vágyó isten.


Akiket szeretettel meghívok eme túlélő túrára:

- FairyDust: Miss Readers blog




----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése