2017. szeptember 6., szerda

Top 5 Wednesday #1

Mától új rovatot indítok a blogon, csatlakozok a Top 5 Wednesdayhez, amit Gorkie blogján Olvasókörúton fedeztem fel, és nagyon megtetszett a koncepció, így én is belevágok.

Ez a rovat hetente jelenik meg és egy Goodreads-es csoportban találhatóak a témák. A csoportot meg tudjátok nézni IDE kattintva.





A heti téma:
Tanórák a könyvekből/karakterek alapján




Hex Hallban, ahogy a diákok az iskolát nevezik kemények a testnevelés órák. A legemlékezetesebb pillanatok, mikor Sophie és Archer földhöz csapkodják egymást vagy, amikor Vandy a lányon demonstrálja a gyakorlatokat.







________________________________




Az éhezők viadala sorozatban az viadal előtti gyakorló feladatok. Mikor Peeta eldobja a hatalmas zsákot vagy mikor Katniss gyakorol az íjjal és mindenki köré gyűlik a második részben.







________________________________







Sose felejtem el azt az év végi matekórát a tüskevárból, ahol Ladó Gyula Lajos erősen másfelé jár az órán és ez Kengyel tanárúrnak is feltűnik. Tutajosunk csak Bütyök hathatós bokán rúgásának hála evez vissza a valóság tengerére.






________________________________




Répa! Ez a gúnynév egy örök versengést hív életre két fiatak Gil és Anne között, akik folyamatosan egymás ellen versenyeznek az órákon a legjobb tanuló címéért.






________________________________





És végül elérkezünk egy eldugott házhoz, aminek könyvtárszobájában a a szigorú Carlin oktatja Tear történelmére a leendő királynőt. Nem egy parázs vita elevenedik meg Carlin és Kelsea közt a könyv lapjain ezeken az órákon.








Egy hét múlva újabb témával és újabb öt könyvel jövök. :)

További résztvevők:

@reta09
@Arwen5







@Gorkie


  

----

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést! Ha tetszik, amit itt találsz, feliratkozhatsz a blog rendszeres olvasói közé, illetve követhetsz e-mailen is, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről. További tartalmakat találhatsz Facebookon, Instagramon és Twitteren is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése